Sosial Sharing


NAK TERIMA DUIT SECARA ONLINE MUDAH DAN CEPAT DAPATKAN AKAUN PAYPAL ANDA SEKARANG !!! Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

 Sedang Usyar jer !!!



Thursday, December 29, 2011

Cara Hidup Sihat Bagi Rakyat Malaysia




Gaya hidup kita yang sibuk dan serba pantas ini memerlukan kita bukan sahaja aktif setiap
hari tetapi juga untuk melihat apa yang kita makan setiap hari terutamanya
penggunaan garam dan gula.

Adakah anda tahu bahawa hanya dengan berjalan 10000 langkah-langkah setiap hari,
anda membakar lebih daripada 300 kalori? Dengan memilih tangga dan bukannya lif
atau berjalan ke sebuah taman dari destinasi anda dan membuat masa untuk pergi
berjalan-jalan, ia boleh membantu menguatkan otot dan tulang anda.

Berikut adalah beberapa tips:
- Cari kasut yang boleh menggandakan sebagai pakaian / kasut kerja dan kasut supaya anda sentiasa bersedia untuk berjalan.
- Jangan e-mel anda bersama-pekerja turun dewan, berjalan kaki kepada mereka sebaliknya. Simpan e-mel dan panggilan telefon untuk bercakap dengan mereka untuk kenalan lebih dekat

Fikirkanlah masa depan anda bertanya khabar kepada rakan-rakan anda dan orang tersayang.
Beberapa langkah-langkah setiap hari boleh menjadikan anda lebih cergas dan orang yang sihat!
Juga jangan lupa untuk mengurangkan karbohidrat dan hanya memakan apa yang badan anda perlu
mengekalkan kehidupan yang sihat. Selamat Bercuti Kawan-Kawan semua!

Untuk maklumat lebih lanjut dan tip-tip Gaya Hidup Sihat jangan lupa lawat laman sesawang berikut

Gaya Hidup Sihat





online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Wednesday, December 28, 2011

Minggu Terima Kasih Dari Maybank ( Thank You Week )


Bermula pada 26 Dec hingga 31 Dec 2011 Maybank mengadakan Minggu Terima Kasih ( Thank You Week ), untuk apa minggu terima kasih nie di adakan aku sendiri pun kurang pasti mungkin penghargaan dari Maybank untuk para pelangggannya kot.

Untuk mnegetahui lebih lanjut apa yang di maksudkan Thank You Week dari maybank nie sila lawati websitenya dengan klik gambar di atas atau pautan yang aku berikan kat sini.. Maybank Thank You Week





online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Thursday, December 15, 2011

Are you ready for the most thrilling undercover mission of your life?

Aku rasa cerita ni tak perlu banyak aku cerita mnegenai jalan ceritanya sebab aku sendiripun belum tonton cerita nie lagi..huhuhuhuh Filem terbaru Tom Cruise yang akan di tayangkan December nie.. bulan ini yang mana banyak memaparkan teknologi terkini yang mukin telah ada di masa sekarang ini ataupun di masa hadapan , jom kita tengok sedikit sedutan cerita MI4 nie... Macam Gah jer bunyinya filem nie..



kita tunggu la nanti tonton kat pawagam ker atau download dari website yang menyediakan pautan untuk muat turun filem nie... (lambat lagi kut untuk boleh muat turun nie... )

Korang boleh dapat maklumat lanjut mengenai filem nie kat sini... link bawah nie..



Mission Imposible 4

Ada hadiah menanti anda jom la try mana la tau kot-kot untukng sabut dapat hadiah melancung ke Dubai dan banyak lagi laa...Jangan buang masa klik jer kat perkataan Mission Imposible 4 tu atau gambar kat atas tu..

GOOD LUCK kawan-kawan




online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Sunday, December 11, 2011

Gerhana Bulan Pada 10 Dec 2011

Semalan telah berlaku satu Gerhana Bulan yang dapat di lihat di seluruh dunia kalau tak silap aku ler.. huhuu...(sebab aku bukan ahli astronomi ) jom kita tengok Kuasa Allah S.W.T mengenai kejadian Gerhana bulan ini gambar jer yang aku dapatkan dari yahoo.com


















Tak dapat nak cerita dengan kata-kata hanya gambar yang aku sertai kat atas tu yang dapat bercerita...  huhuhuhu





online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Kaedah terkini untuk belajar & menghayati Al-Quran



Mengikut kajian, terdapat ramai orang yang ingin belajar membaca Al-Quran. Mereka ini adalah daripada golongan yang berumur dan ramai juga yang masih muda seperti kanak-kanak & remaja. Pada kebiasaannya, kanak-kanak akan belajar Al-Quran di madrasah-madrasah dan surau-surau, manakala golongan yang berumur akan belajar di masjid atau di rumah dengan mengupah ustaz peribadi sebagai 'home tutor' kepada mereka.

Namun begitu, tidak dinafikan juga bahawa ramai golongan berumur ini menghadapi pelbagai halangan & rintangan untuk belajar membaca Al-Quran. Antaranya ialah:

1) Suasana pembelajaran di masjid-masjid biasanya tidak selesa bagi kebanyakan golongan berumur ini. Ini kerana kelas bacaan Al-Quran biasanya dihadiri oleh ramai peserta. Mereka berasa malu untuk membaca di hadapan peserta-peserta lain kerana bimbang akan melakukan kesilapan ketika membaca Al-Quran.

2) Golongan berumur ini juga berasa malu untuk meminta guru mengulang kembali ayat yang sama beberapa kali walaupun mereka tidak jelas tentang cara bacaan yang betul. Ini akhirnya akan menyebabkan mereka tidak dapat belajar secara sempurna.

3) Faktor lokasi masjid yang mungkin jauh bagi sesetengah orang juga boleh menyebabkan golongan berumur ini membatalkan niat mereka untuk belajar Al-Quran di masjid. Tidak semua orang mampu untuk mengupah ustaz / ustazah sebagai 'home tutor' mereka.


Justeru kita melihat bahawa golongan berumur ini mempunyai hasrat untuk mempelajari Al-Quran, namun mereka tidak mampu mendapatkan kemudahan yang sewajarnya dalam industri pembelajaran Al-Quran.

Sebagai alternatif buat mereka yang ingin belajar & menghayati Al-Quran, memperkenalkan satu gajet terbaru yang dikenali sebagai Pen Al-Quran Digital. Ia dihasilkan sebagai salah satu alternatif buat mereka yang ingin belajar Al-Quran dengan menggunakan teknologi terkini.  Ia amat mesra pengguna dan mudah digunakan oleh semua peringkat umur.

Dapatkan maklumat lanjut di sini:

-->> Al-Quran Digital





online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Monday, November 21, 2011

Iklan Coca Cola Setinggi Banggunan

Coca cola syarikat gergasi pengeluar minuman berkabonat kini menyiarkan iklan minuman mereka di banggunan pula dengan slogan kempen "Buka Coca-Cola, Buka Semangat". Lihat sedutan iklan yang telah pun diuploadkan di Youtube.



Aku rasa bukan aku sorang ja yang siarkan cerita mengenai iklan CocaCola nie...


Translate

online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Wednesday, November 16, 2011

Perlawanan Bolasepak Barcelona lawan Real Madrid

Kalau kat rumah aku aku main game bolasepak PES nie guna PS2 jer, tapi video kat bawah nie guna PS3 kualiti gambar lebih baik dari PS2, aku rasa main pun lagi best ye tak?


Video iksan dari marioflipao1990 credit untuk dia

Permainan nie boleh menghilangkan stress bagi aku laa, bila tension sangat aku akan buka main game bolasepak nie. Tapi Solat jangan lupa pulak no... (nasihat untuk diri sendiri dan juga pembaca yang main game PS2 dan PS3 )

Permainan yang mengasyikkan.. kadang2 boleh main sampai 5 - 6 sehari..hohohoho, sapai orang rumah pun warning nak rabut semua wayar kuar dan simpan konsol nie...




online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Tuesday, November 15, 2011

Malaysia 4-1 Cambodia [SEA Games 2011]

Korang ada tonton tak perlawanan antara pasukan Malaysia lawan Kemboja hari tu..apa pendapat anda tentang permainan pasukan negara dalam perlawanan ini ??

Di sini aku sertakan sedikit sedutan perlawanan tersebut yang telah diuploadkan ke youtube oleh  
klik jer tak nick tu untuk tengok terus dari youtube


 Malaysia lawan Kemboja Menang 4 - 1

Aku rasa pasukan negara kita kena perbaiki lagi muta permanan mereka jika hendak pergi lebih jauh lagi... Majulah Sukan Untuk Negara... Malaysia Boleh !!!!


Malaysia lawan Thailand -Menang 2 - 1




Malaysia lawan Singapore Seri 0 - 0




online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Cerita Pasal Buat Duit Dengan Blog..

Gambar iksan dari blog www.ceritamamat.com 

Rata-rata yang ada blog tak kira blog percuma atau pun blog berbayar (bayar hosting dan domain) semestinya mesti mencari-cari cara buat duit dengan blog termasuk la aku yang masih tercari-cari nie step nak buat duit dengan blog sehingga sekarang masih belum jumpa lagi yang power mawer lagi bernas...

Kalau korang betul-betul berminat nak jadikan blog berbayar atau blog percuma anda sebagai mesin cetak, tarik dan lubuk duit sampingan anda, apa rasa korang kalau blog korang dapat menjana pendapatan sampingan bulanan RM 1000.00 ke 3000.00 sebulan (fuuhhh banyak tu).

Heheheh... nie gambar duit aku yang aku snap sendiri. 

Bagi aku kalau permulaan dapat RM 300.00 ke 500.00 kira dah cukup kuat dah tu, lama -lama ia akan tetap bertambah tapi kena rajin-rajin berusaha la...tingkatkan traffic ke blog atau website kita, jika tidak bersarang la blog atau website tu tanpa pengunjung atau pembaca .

Nak tau petua dan cara-cara nak jadikan blog anda sebagai mesin wang macam gambar kat bawah nie




Maklumat lebih lanjut sila lawati blog berikut --> Ceritamamat dan Jom Rileks , aku guarenti korang semua pasti akan dapat maklumat yang anda cari tu..




online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Saturday, November 5, 2011

Women or Wife Please choose






online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Friday, November 4, 2011

Gambar yang mungkin menarik tapi menakutkan.. !!!

Kali ini aku cuma nak share gambar yang aku dapati di Yahoo Amazing Nature Photo untuk tatapan korang sebagai pengunjung blog aku yang tak seberapa banyak artikel yang best-best yang membolehkan korang meluangkan banyak masa di blog nie..



diambil dari Amazing Nature Photo di website yahoo

Apa pendapat korang bila sambil berjalan tetiba terjumpa situasi macam dua-dua gambar diatas  apakah yang korang akan lakukan :-


  1. Larikan diri
  2. Pergi lebih dekat
  3. Berdo'a kepada Allah 
  4. Ambil gambar simpan buat koleksi gambar menarik
  5. Duduk sambil menagis dan tunggu apa akan jadi selepas ini


Hanya dua gambar jer yang aku rasa dapat menunjukkan kekuasaan Allah kepada umat manusia kerana Dia lah yang menjadikan alam ini.






online counter



 Sedang Usyar jer !!!

Thursday, November 3, 2011

Aku Ada Kerana Kau Ada Layan Blues Di Pagi Khamis

Saja buat pos nie sebab aku kena jaga opis di pagi khamis sebab kawan-kawan aku semua pakat keluar pi makan kat kedai mamak sambil layan blues depa jadi aku pun layan la blues aku jugak... Blues Tua...

Apa kata kita pakat layan lagu kat bawah nie... dengar pun sodapppp...







online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Wednesday, October 19, 2011

Bagaimana surirumah bangkrap menjadi jutawan!

Fuhhh anda yang baca tajuk diatas mesti terketar-ketar tangan nak scroll mouse anda kebawah untuk baca cerita seterusnya, mari kita ramai-ramai pakat baca cerita nie... jom baca sekarang..

Sebelum tu kita baca mukadimahnya dulu..hahahah

Beberapa tahun yang lalu, saya mula tertarik dengan kisah-kisah
bagaimana orang biasa boleh menjadi kaya dengan idea yang cukup
mudah. Kemudian saya mula membuat catatan kisah-kisah mereka
dalam sebuah buku.

Saya banyak menyelidik kisah-kisah daripada negara-negara barat.
Ini bukanlah disebabkan dinegara kita tiada jutawan tetapi kisah
mereka agak sukar untuk didengari.

Daripada kisah-kisah mereka ini, beberapa kesimpulan dapat saya
berikan iaitu :

•Tiada sijil atau ijazah (kurang pendidikan) bukanlah penyebab
 sesorang tidak boleh menjadi kaya.
•Keadaan persekitaran juga bukalah menjadi penyebab, walau
 bagaimana anda dibesarkan anda masih boleh menjadi kaya.
•Lebih kuat anda bekerja, maka lebih kaya adalah satu
 perumpamaan yang tidak benar.
•Sesiapa juga boleh menjadi kaya asalkan jujur dan amanah!

Anda akan mendapati idea-idea daripada mereka ini cukup simple
tetapi mereka berjaya menukarkannya kepada wang ringgit!

Apabila anda mula membaca kisah-kisah mereka dan mendapat
semangat, anda perlu memikirkan idea-idea anda sendiri “ jika saya
boleh mencipta satu idea.. mungkin saya boleh, jika orang lain boleh
buat, mengapa tidak saya? “

Saya dapati walaupun ramai orang yang mempunyai idea, antaranya
ada yang, menguntungkan, tetapi kebanyakkan orang biasa tidak tahu
bagaimana hendak menjadi kaya daripada idea mereka. Jadi daripada
10 orang biasa ini anda boleh jadikan panduan bagaimana hendak
menukarkan idea-idea anda menjadi wang ringgit sehingga boleh
bergelar jutawan.

Saya berharap kisah mereka ini akan memberikan anda semangat
untuk mencari idea anda sendiri dan menjadi kaya.

Anda pasti boleh – kisah-kisa berikut adalah buktinya.

Nama : Joanne Rowling
Warganegara : England
Umur : 34 tahun



Idea Jutawan : Seorang budak kurus yang memakai cermin mata besar,
bernama Harry Potter. Karakter beliau ialah seorang anak yatim
yang melarikan diri dari Sekolah Ahli Bijaksana Sihir, dan
menjadi seorang hero.

Modal permulaan : Beberapa pound sterling ( 1pound = 6ringgit)

Bagaimana idea digerakkan : Melalui agen. Dua syarikat penerbit
buku menolak karya beliau, sebelum Bloomsbury menerimanya pada 1996.

Jualan : Seluruh dunia.

Buku pertama : Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. Lebih
38 minggu menjadi No. 1 sebagai buku paling laris di New York Times.




Buku Kedua : Harry Potter and the Chamber of Secrets.



Buku Ketiga : Harry Potter and the Prisoner of Azkaban,



Sehingga kini lebih 30 juta buku sudah dijual. Rakyat Amerika
membeli hampir 50% buku-buku beliau. Diterjemahkan kepada 28 bahasa.

Pendapatan : Royalti mencecah 11.5 juta pound ditambah dengan
pendahuluan $2 juta pound untuk buku kedua dan ketiga. Sekarang
buku ke3,4 dan 5 dan filem yang box-office, jumlah pendapatan telah
mencecah $100 juta pound.

Seorang janda , Joanne Rowling yang hidup dalam kesempitan dan tinggal
di apartment satu bilik yang sejuk di Edinburgh, dimana beliau juga
membesarkan anak perempuannya, Jessica. Untuk melarikan diri dari
kesejukkan, Joanne selalunya akan pergi ke sebuah kedai minuman, café
dan memesan secawan kopi, yang dihabiskan selama berjam lamanya kerana
beliau sudah pokai! Kesusahan ini memberikan dorongan kepada beliau
untuk mengikut satu idea iaitu menulis satu novel mistik atau khayalan.

Berumur 29 tahun pada ketika itu, perkara yang paling buruk yang akan
terjadi daripada idea beliau ialah jika buku beliau ditolak oleh penerbit!

Ini memberikan semangat kepada beliau untuk menulis setiap hari.
Pada sebelah pagi, Joanne akan membawa Jessica ke taman permainan,
berjalan-jalan sehinggalah anaknya tertidur, kemudian beliau akan terus
ke café, menulis sehingga 2 jam semasa anaknya tidur.

Sekali lagi pada waktu petang, semasa Jessica sedang tidur, Joanne akan
menulis sehinggalah beliau penat dan tidur. Walaupun menulis Harry Potter
and the Sorceree’s Stone satu kerja yang cukup susah, beliau masih waras.

Semasa buku beliau dalam pembikinan, beliau menghadapi satu lagi masalah,
beliau tidak mampu untuk membeli komputer untuk menaip novel beliau.

Jadi beliau mengupah beberapa pound kepada seorang tua untuk menaip novel
beliau. Kemudian Joanne terpaksa menaip satu lagi buku kerana beliau
tidak mampu untuk membuat salinan fotostat!

Beliau mencari dua agen ditelefon direktori dan mengeposkan buku tersebut
kepada mereka. Beliau beritahu bahawa hari yang paling gembira dalam
hidup beliau ialah apabila salah seorang dairpada mereka bersetuju
untuk menerbitkan buku beliau.

Buku pertama diterbitkan di England pada bulan Jun, 1997. Harry Potter
mencatat kejayaan yang cukup mengkagumkan dengan publisiti yang meluas.

Joanne mengaku bahawa beliau tidak menduga perkara ini akan terjadi.
Walau pun buku beliau adalah berkenaan kisah kanak-kanak, tetapi orang
dewasa ramai yang meminatinya.

Buku beliau kini diletakkan sebaris dengan buku-buku popular dunia seperti
Lord of the Rings, The wizard of OZ, Alice in Wonderland. Harry Potter
dengan hanya tiga pengembaraan telah menjadikan Joanne seorang jutawan
dengan harta mencecah $100 juta pound (RM600 juta!)

Apa kata kita jadikanya satu inspirasi untuk memajukan diri kita sendiri keluarga kita.. yeahhh !!!!



online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Monday, October 17, 2011

Sekadar Nak Meramaikan lagi Pos di Blog Aku nie..

Kiranya agak lama jugak la aku tak update post dalam blog aku nie..sampai ader kawan2 yang tinggal massage kat shoutbox tu tanya bila nak ada entry abru neh kat blog nie... agak2 ada tak soklan macam tu huhuhu aku rasa aku kot yang tanya dan jawab sendiri.

Kali ini aku cuma nak ajak korang buat duit dlm talian.. kira buat duit melalui internet laa guna komputer dan dok bersengkang mata secara part time ..aku cadangkan korang cuba lawat link yang aku bagi kat bawah nie..

Ingin Menjana Pendapatan Online Dengan Hanya Klik Butang "START"?

Aku dah dah beli produk nie.. ermpphh power siot .. semudah ABC untuk buat blog duit dengan software nie dan korang kena rajin promote blog korang.. jgn jadi mcm aku  malas nak promote lagi buat masa skrg nie...


Nak buat blog power kena ada software yang power baru kena gaya...



online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Thursday, September 29, 2011

Gen2 Semangat Merdeka


Gambar nie aku snap guna kemera digital yang tak berapa mahal.. huhuhu tapi cukup jelas gak gambonyer, aku snap semasa aku nak balik dari kampung mertua aku di Kelantan ke Penang raya yang lepas baru nie (huh .. cerita lama tu..aku peram gambo nie.. nak kasi biak..huhuu ).

Semasa aku berenti rehat kat hentian rehat Perah, oiii ramai gak mamat, minat, adik, kakak dan abang-abang pakat posing dengan keta nie, aku pun apa lagi amek la juga sekeping , mana nak dapat dah keta yang di hias macam nie kalau ader pun kena tunggu taun depan la pulak.. kereta Merdeka Raya nie..

Ermmm meriah betul keta nie penuh dengan bendera jalur gemilang... agak lama gak keta nie parking kat situ lepas tu tuan keta bawak balik la keta dia , jadi melepas la sapa yang sampai lambat.. tak dapat la nak bergambar dengan keta setahun sekali neh... huhuhuu

kat sini pun korang boleh tengok gambar jugak Mat Photo



online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Friday, September 9, 2011

HotLink dan Blogger

Aku pun konpius la skrg nie apa plak kaitanya HotLink dengan Blogger nie.

THINK BIG
DO BIGGER
DREAM OF CHANGE ( kalau wing of change tu aku tau laa... lagu scorpions.. betul tak?)
MAKE IT HAPPEN
WORK
PLAY
CREATE
GO
FURTHER
GET....
huh.. macam-macam lagi la depa pakat sebut, nak tau lebih lanjut cuba tonton video kat bawah nie :-




Nak tau lebih lanjut lagi korang semua klik jer kat sini --- HotLink Blogger


  


online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Wednesday, August 3, 2011

Battleship Bakal di Tayangkan Pada May 2012..

Movie terbaru dari US , sapa lagi kalau tak depa saja yang dok keluarkan cerita sain fiksyen nie... huhuu nampak macam menarik jer dia punya sinopsis.. kena tunggu tahun depan baru boleh tengok gambar nie... lambat lagi tu....

Apa2 pun layan sedikit kat bawah nie..




online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inilah Yang Mesti Anda Tengok..!!!

PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan
Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Maklumat lanjut layari:
Sila klik gambar di atas tu.

========== Iklan Lain =============

MEN!!! MEN !!! MEN !!!.