Sosial Sharing


NAK TERIMA DUIT SECARA ONLINE MUDAH DAN CEPAT DAPATKAN AKAUN PAYPAL ANDA SEKARANG !!! Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

 Sedang Usyar jer !!!



Wednesday, October 19, 2011

Bagaimana surirumah bangkrap menjadi jutawan!

Fuhhh anda yang baca tajuk diatas mesti terketar-ketar tangan nak scroll mouse anda kebawah untuk baca cerita seterusnya, mari kita ramai-ramai pakat baca cerita nie... jom baca sekarang..

Sebelum tu kita baca mukadimahnya dulu..hahahah

Beberapa tahun yang lalu, saya mula tertarik dengan kisah-kisah
bagaimana orang biasa boleh menjadi kaya dengan idea yang cukup
mudah. Kemudian saya mula membuat catatan kisah-kisah mereka
dalam sebuah buku.

Saya banyak menyelidik kisah-kisah daripada negara-negara barat.
Ini bukanlah disebabkan dinegara kita tiada jutawan tetapi kisah
mereka agak sukar untuk didengari.

Daripada kisah-kisah mereka ini, beberapa kesimpulan dapat saya
berikan iaitu :

•Tiada sijil atau ijazah (kurang pendidikan) bukanlah penyebab
 sesorang tidak boleh menjadi kaya.
•Keadaan persekitaran juga bukalah menjadi penyebab, walau
 bagaimana anda dibesarkan anda masih boleh menjadi kaya.
•Lebih kuat anda bekerja, maka lebih kaya adalah satu
 perumpamaan yang tidak benar.
•Sesiapa juga boleh menjadi kaya asalkan jujur dan amanah!

Anda akan mendapati idea-idea daripada mereka ini cukup simple
tetapi mereka berjaya menukarkannya kepada wang ringgit!

Apabila anda mula membaca kisah-kisah mereka dan mendapat
semangat, anda perlu memikirkan idea-idea anda sendiri “ jika saya
boleh mencipta satu idea.. mungkin saya boleh, jika orang lain boleh
buat, mengapa tidak saya? “

Saya dapati walaupun ramai orang yang mempunyai idea, antaranya
ada yang, menguntungkan, tetapi kebanyakkan orang biasa tidak tahu
bagaimana hendak menjadi kaya daripada idea mereka. Jadi daripada
10 orang biasa ini anda boleh jadikan panduan bagaimana hendak
menukarkan idea-idea anda menjadi wang ringgit sehingga boleh
bergelar jutawan.

Saya berharap kisah mereka ini akan memberikan anda semangat
untuk mencari idea anda sendiri dan menjadi kaya.

Anda pasti boleh – kisah-kisa berikut adalah buktinya.

Nama : Joanne Rowling
Warganegara : England
Umur : 34 tahun



Idea Jutawan : Seorang budak kurus yang memakai cermin mata besar,
bernama Harry Potter. Karakter beliau ialah seorang anak yatim
yang melarikan diri dari Sekolah Ahli Bijaksana Sihir, dan
menjadi seorang hero.

Modal permulaan : Beberapa pound sterling ( 1pound = 6ringgit)

Bagaimana idea digerakkan : Melalui agen. Dua syarikat penerbit
buku menolak karya beliau, sebelum Bloomsbury menerimanya pada 1996.

Jualan : Seluruh dunia.

Buku pertama : Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. Lebih
38 minggu menjadi No. 1 sebagai buku paling laris di New York Times.




Buku Kedua : Harry Potter and the Chamber of Secrets.



Buku Ketiga : Harry Potter and the Prisoner of Azkaban,



Sehingga kini lebih 30 juta buku sudah dijual. Rakyat Amerika
membeli hampir 50% buku-buku beliau. Diterjemahkan kepada 28 bahasa.

Pendapatan : Royalti mencecah 11.5 juta pound ditambah dengan
pendahuluan $2 juta pound untuk buku kedua dan ketiga. Sekarang
buku ke3,4 dan 5 dan filem yang box-office, jumlah pendapatan telah
mencecah $100 juta pound.

Seorang janda , Joanne Rowling yang hidup dalam kesempitan dan tinggal
di apartment satu bilik yang sejuk di Edinburgh, dimana beliau juga
membesarkan anak perempuannya, Jessica. Untuk melarikan diri dari
kesejukkan, Joanne selalunya akan pergi ke sebuah kedai minuman, café
dan memesan secawan kopi, yang dihabiskan selama berjam lamanya kerana
beliau sudah pokai! Kesusahan ini memberikan dorongan kepada beliau
untuk mengikut satu idea iaitu menulis satu novel mistik atau khayalan.

Berumur 29 tahun pada ketika itu, perkara yang paling buruk yang akan
terjadi daripada idea beliau ialah jika buku beliau ditolak oleh penerbit!

Ini memberikan semangat kepada beliau untuk menulis setiap hari.
Pada sebelah pagi, Joanne akan membawa Jessica ke taman permainan,
berjalan-jalan sehinggalah anaknya tertidur, kemudian beliau akan terus
ke café, menulis sehingga 2 jam semasa anaknya tidur.

Sekali lagi pada waktu petang, semasa Jessica sedang tidur, Joanne akan
menulis sehinggalah beliau penat dan tidur. Walaupun menulis Harry Potter
and the Sorceree’s Stone satu kerja yang cukup susah, beliau masih waras.

Semasa buku beliau dalam pembikinan, beliau menghadapi satu lagi masalah,
beliau tidak mampu untuk membeli komputer untuk menaip novel beliau.

Jadi beliau mengupah beberapa pound kepada seorang tua untuk menaip novel
beliau. Kemudian Joanne terpaksa menaip satu lagi buku kerana beliau
tidak mampu untuk membuat salinan fotostat!

Beliau mencari dua agen ditelefon direktori dan mengeposkan buku tersebut
kepada mereka. Beliau beritahu bahawa hari yang paling gembira dalam
hidup beliau ialah apabila salah seorang dairpada mereka bersetuju
untuk menerbitkan buku beliau.

Buku pertama diterbitkan di England pada bulan Jun, 1997. Harry Potter
mencatat kejayaan yang cukup mengkagumkan dengan publisiti yang meluas.

Joanne mengaku bahawa beliau tidak menduga perkara ini akan terjadi.
Walau pun buku beliau adalah berkenaan kisah kanak-kanak, tetapi orang
dewasa ramai yang meminatinya.

Buku beliau kini diletakkan sebaris dengan buku-buku popular dunia seperti
Lord of the Rings, The wizard of OZ, Alice in Wonderland. Harry Potter
dengan hanya tiga pengembaraan telah menjadikan Joanne seorang jutawan
dengan harta mencecah $100 juta pound (RM600 juta!)

Apa kata kita jadikanya satu inspirasi untuk memajukan diri kita sendiri keluarga kita.. yeahhh !!!!



online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Monday, October 17, 2011

Sekadar Nak Meramaikan lagi Pos di Blog Aku nie..

Kiranya agak lama jugak la aku tak update post dalam blog aku nie..sampai ader kawan2 yang tinggal massage kat shoutbox tu tanya bila nak ada entry abru neh kat blog nie... agak2 ada tak soklan macam tu huhuhu aku rasa aku kot yang tanya dan jawab sendiri.

Kali ini aku cuma nak ajak korang buat duit dlm talian.. kira buat duit melalui internet laa guna komputer dan dok bersengkang mata secara part time ..aku cadangkan korang cuba lawat link yang aku bagi kat bawah nie..

Ingin Menjana Pendapatan Online Dengan Hanya Klik Butang "START"?

Aku dah dah beli produk nie.. ermpphh power siot .. semudah ABC untuk buat blog duit dengan software nie dan korang kena rajin promote blog korang.. jgn jadi mcm aku  malas nak promote lagi buat masa skrg nie...


Nak buat blog power kena ada software yang power baru kena gaya...



online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inilah Yang Mesti Anda Tengok..!!!

PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan
Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Maklumat lanjut layari:
Sila klik gambar di atas tu.

========== Iklan Lain =============

MEN!!! MEN !!! MEN !!!.